Onlangs maakte de Zuid-Afrikaanse aannemer Atlantic Power Cable Jointing kennis met het LoviSil® concept voor het verbinden van GPLK kabels. Na een uitgebreide demonstratie waren de monteurs onder de indruk van de eenvoudige montage van de LoviSil® kabelmoffen.

Atlantic Power Cable Jointing is één van de geselecteerde aannemers die regelmatig projecten uitvoert voor het energiebedrijf Municipality City of Capetown. Hier heeft men nog veel te maken met verbinden van GPLK op GPLK kabel. De vloeibare siliconentechniek LoviSil® biedt extra bescherming doordat de siliconen isolatie dezelfde isolerende functie heeft als het kabelvet van papierkabel. Hierdoor zijn ontladingssporen als van gevolg van uitdroging van papier uitgesloten.

Exportmanager Dennis Jansen verzorgde een presentatie en productdemonstratie in de werkplaats in Capetown.

Kabels kruisen
De aannemer heeft veel ervaring met verbindingsmoffen van andere leveranciers en is vertrouwd met de krimptechnologieën. De LoviSil® technologie werd met name gewaardeerd door de eenvoud van de montage. Tevens is het mogelijk om in een LoviSil® verbindingsmof de GPLK-kabels te kruisen. Een extra voordeel!

Vraag hoogkwalitatieve technologieën
Atlantic Power Cable Jointing is tevreden over de kennismaking met de LoviSil® techniek. De aannemer is actief in verschillende sectoren, ook buiten Zuid-Afrika, zoals Azië en de Golfstaten. Hier verzorgen zij naast 11 kV ook 33 kV verbindingen. Zij zien een kans om de LoviSil® kabelmoffen in te zetten in projecten waar hoogkwalitatieve moffen gevraagd worden.

Wij hopen de monteurs binnenkort te ontvangen voor een uitgebreide training in onze Training & Demo faciliteiten in Nederland.