LoviSil® kabelmoffen voor reconstructie Pulrose bridge

Manx Utilities Authority is al lange tijd klant van Lovink en een tevreden gebruiker van LoviSil® kabelmoffen. Hun grote reconstructieproject op de Pulrose Bridge (UK) toont het belang aan van betrouwbare en eenvoudig te installeren kabelmoffen.

Pulrose Road is een strategische kabelroute met vier 33kV-kabelcircuits over de brug, essentieel voor het overbrengen van stroom van het isle of Man naar het Britse stroomnet en het leveren van elektriciteit aan ongeveer 20.000 klanten.

In 2020 begon het Isle of Man’s Department Of Infrastructure met het vervangingsschema, rekening houdend met de grote impact op een aantal kritieke elektrische circuits. De reconstructie was gepland in twee fasen, waarbij een permanente omleiding van bestaande voorzieningen nodig was, waaronder middenspannings- (33 kV, 11 kV) en laagspannings elektriciteitscircuits.

Langdurige relatie

MUA maakt al sinds midden jaren 90 gebruik van Lovink 11kV kabelmoffen en is in 2018 overgestapt op de LoviSil® 33 kV oplossing voor het verbinden van enkeladerige kunststof kabels. Voor dit project installeerde MUA 24 x 33 kV en 12 x 11 kV LoviSil® M kabelmoffen om alle benodigde MS-circuitomleidingen uit te voeren.

De feedback van de installateurs ter plaatse was zeer positief en alle circuits werden volgens schema weer in bedrijf genomen. Dit droeg ertoe bij dat het project op tijd en binnen budget werd voltooid.

Cable Assets Engineer Kevin Kniveton van Manx Utilities: “Manx Utilities maakt al meer dan 20 jaar gebruik van Lovink kabelmoffen. De moffen worden voortdurend verder ontwikkeld om installatiegemak te garanderen met behoud van een hoog betrouwbaarheidsniveau. We zijn blij met de recente overstap op gerecycled ABS-materiaal in de buitenschalen omdat dit Manx Utilities helpt zijn impact op het milieu te verminderen.”

 

 

Interesting facts

  • De montagevriendelijkheid van de kabelmoffen droegen ertoe bij dat het project op tijd werd opgeleverd.