Meervoudige betrouwbaarheid in één technologie

Duitse projectontwikkelaars kiezen meer en meer voor de betrouwbare LoviSil® kabelmoffen voor het inlussen en verbinden van nieuwe duurzame netten. In Berlijn is onlangs een groot park met zowel windturbines als zonnepanelen uitgerust met verschillende LoviSil® moffen.

Het park is momenteel goed voor 30 MW en zal de komende jaren worden uitgebreid naar 120 MW. Om de verkregen energie zo efficiënt mogelijk te distribueren is gekozen voor één technologie.

Één technologie – oneindig veel mogelijkheden

De vloeibare siliconen technologie van Lovink garandeert de beste elektrische isolatie en kent een eenduidige en betrouwbare montage. Onderstaande kabelmoffen werden geselecteerd vanwege deze unieke eigenschappen.

 • Invoedingsmoffen

  In deze LoviSil® aftakmof kunnen de vaak kleinere enkeladerige kabels vanuit de duurzame bron rechtstreeks worden verbonden met de grotere kabels van het bestaande net. Het betrof hier een verbinding van 630 mm2 naar 1.200 mm2 met een bedrijfsspanning van 30 kV.

 • Verbindingsmoffen

  Het verbinden van kunststof kabels door middel van LoviSil® vloeibare siliconen technologie biedt veel voordelen. De diëlektrische constante van vloeibare siliconen is vrijwel gelijk aan de isolatie XLPE kabels. Dit resulteert in intrinsieke veldsturende eigenschappen waardoor een homogeen blijvend elektrisch veld ontstaat. Daarnaast zijn vloeibare siliconen minder stressgevoelig en reageren daardoor beter op harmonische effecten in de kabel. Hierdoor treedt minder snel veroudering op en gaan de componenten langer mee.

 • Crossbondingsmoffen

  Tot slot biedt de LoviSil® familie ook een oplossing voor het terugdringen van kabelverliezen. De LoviSil® crossbondingsmof voorkomt vereffeningsstromen in de aardschermen.

Optimale ondersteuning

De projectontwikkelaar had eerder met LoviSil® gewerkt en koos wederom voor de zekerheid en duurzaamheid van de LoviSil® technologie. Naast een goede aanbieding wist Lovink het ook te winnen op de ondersteuning. Zo kon de klant rekenen op een deskundige begeleiding en zijn de monteurs vakkundig geschoold. Bovendien is Lovink door eigen productie in staat om korte levertijden te garanderen en na te komen.

Interesting facts

 • Invoedingsmoffen zijn een economische investering. Men bespaart op kabellengte, montagetijd en graafwerkzaamheden.
 • Vloeibare isolatie d.m.v. siliconen zijn minder stressgevoelig en reageren beter op harmonische effecten in de kabel.