In gesprek met Bjorn Zieverink Lab Engineer bij Lovink Enertech

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat Bjorn Zieverink het Engineering & Development team bij Lovink Enertech kwam versterken. Na zijn opleiding ’1e monteur middenspanning’ is Bjorn acht jaar werkzaam geweest als monteur bij Liander en BAM.

Bjorn is vrijwel dagelijks te vinden in één van de laboratoria van Lovink Enertech of bij klanten. Hier houdt hij zich bezig met het monteren van testobjecten en daaropvolgend het uitvoeren van hoogspanningstesten. Ook gaan geregeld testobjecten naar externe testinstituten en deze worden dan deskundig door Bjorn begeleid. De verantwoording voor zo’n project en de zelfstandigheid gaan Bjorn goed af. “Hoe routineus een montage ook is, voor een testopstelling ben je extra gefocust en kun je je geen fouten permitteren. Dit vergt concentratie en dan werk ik het liefst alleen.”

Productontwikkeling

Nieuwsgierige collega’s staat hij graag te woord maar bij de ontwikkeling van nieuwe producten is het wel eens lastig wanneer een test niet geslaagd is. “Aan de ontwikkeling van een nieuw product gaat vaak een traject vooraf van bedenken, proberen, bijschaven, opnieuw proberen. Tot het product voldoet aan alle specificaties. Het overdoen van bepaalde testen hoort daar nou eenmaal bij.”
Naast het testen van producten die in ontwikkeling zijn, heeft Bjorn ook zijn inbreng als het gaat om de montage-aspecten. “Door mijn veldervaring kan ik mij goed inleven in praktijksituaties en kan ik snel beoordelen of iets wel of niet toepasbaar is in het veld”, aldus Bjorn.

Montagegemak

Bjorn heeft in zijn vorige baan als monteur veel soorten moffen gemonteerd en hoeft dan ook niet lang na te denken waarin de kabelmoffen van Lovink onderscheidend zijn: “Het zijn de makkelijkste moffen om te monteren en daarnaast ook de meest sterke, robuuste.” Hij vindt het een goede zaak dat Lovink Enertech continue investeert in de verbetering van haar producten: “De vernieuwde LoviSil® M-serie is zoveel makkelijker geworden en bovendien is een behoorlijke tijdwinst geboekt door de vereenvoudiging en weglaten van onderdelen.”

Hecht team

Bjorn maakt deel uit van een team professionals waarin een goede samenwerking centraal staat. Dit wordt als één van de speerpunten gezien om succesvolle projecten op te leveren. “Hiervoor zitten we regelmatig bij elkaar en worden we aangesproken op onze verantwoordelijkheid voor de projecten. Dit maakt ons een hecht team.”
Naast collega’s spreekt Bjorn ook met klanten als hij één van de Account Managers ondersteunt bij een montagebegeleiding of een training. In combinatie met projecten zoals het maken van een instructiefilm ervaart Bjorn het werk als interessant en afwisselend.

Toekomst

Nieuwe ontwikkelingen ziet Bjorn graag komen. Voor de 36 kV projecten heeft hij veel met nieuwe kabels gewerkt: “Dit is iedere keer weer een uitdaging, maar voor mij geldt hoe groter de kabels hoe leuker het wordt.” Ook is onlangs het E-lab uitgerust met nieuwe regelkasten wat weer meer mogelijkheden geeft om zaken sneller en beter te testen. Die continue focus op ontwikkeling bevalt Bjorn wel. “Zolang Lovink blijft ontwikkelen is er voor mij genoeg te doen.”

Wij hebben momenteel een vacature voor deze functie. Heb je interesse bekijk dan het volledige profiel.