Sinds 2014 is Cable Services distributeur voor de aannemersmarkt in Groot Brittannië. De Cable Services Group is opgericht in 1971 en heeft een leidende positie als gespecialiseerde groothandel in elektriciteitsproducten. Zij houden voorraad en leveren zowel kabels als garnituren aan energiebedrijven, industrie, productie & transmissie, rail, petrochemie en de olie & gas sector.

De ervaringen met Lovink Enertech voor zowel de producten als de mensen zijn heel goed. Technische ondersteuning wordt verleend door Bob Hutchings, Lovink Enertech’s agent voor Groot Brittannië, of direct door de specialisten in Terborg. Nick Firth: “Naast onze functie om voorraad te houden voor Lovink Enertech producten, heeft ons personeel ook producttraining gevolgd bij Lovink Enertech.” De combinatie van technische ondersteuning en omvangrijke voorraden stelt Cable Services in staat de klantbehoefte optimaal te ondersteunen en binnen 24 uur te leveren.

Module-systeem biedt voordeel voor alle klanten

Nick Firth is zeer positief over het LoviSil® systeem: “Vanuit onze positie als gespecialiseerde distributeur zien we de grote toegevoegde waarde van Lovink Enertech’s module-systeem. Het biedt echte flexibiliteit in de levering en ondersteunt klanten die zowel in de energiesector als overige markten werken. Het systeem werkt met universele basismodules ongeacht de variaties in kabelsoorten.”Noodzaak van goede training

Cable Services biedt altijd montagetraining in hun ‘in-house’ trainingsschool gevestigd in Wrexham. “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid dat de monteurs bekend zijn met de montage van het unieke LoviSil® systeem, alvorens ze de verpakking openen op locatie.” Deze trainingen worden altijd gegeven door instructeurs die door Lovink Enertech bevoegd zijn.

Cable Services voorziet een positieve toekomst met Lovink Enertech en kijkt uit naar de samenwerking van de op handen zijnde interessante projecten. Nick Firth licht toe: “Naast de dagelijkse werkzaamheden werken wij momenteel aan een aantal grote projecten waarbij Lovink producten worden ingezet om de goede verbindingseigenschappen en omdat de locatie-omstandigheden hierom vragen.”