In oktober was Lovink Enertech één van de sprekers tijdens een technische bijeenkomst van netbeheerdersplatform SEE in Louisville. Tijdens het 3-daagse congres werden contacten opgedaan met netbeheerders uit voornamelijk de zuidoostelijke staten.

Export manager Dennis Jansen kijkt terug op een succesvolle deelname. ”Er wordt momenteel veel geïnvesteerd in Amerika en ondergrondse verkabeling is één van de speerpunten. Daarnaast merk je dat netbeheerders op zoek zijn naar betrouwbare én montagevriendelijke kabelgarnituren”.

Keep it simple

Tijdens de technische presentatie werd de LoviSil® techniek verder uitgediept en de reacties waren zeer positief. De eenvoud van de kabelvoorbereiding en de waterdichtheid van de LoviSil® kabelmoffen vielen positief op. Dennis Jansen licht toe: “In de VS worden voornamelijk krimptechnieken toegepast waarbij men veel meer handelingen moet verrichten, zowel voor de kabelvoorbereiding als ook het isoleren van de verbinder. Onze techniek maar ook zeker onze filosofie over montage-vereenvoudiging sprak de doelgroep zeer aan.”

Na afloop werden de deelnemers uitgenodigd voor een lunch die mede werd gesponsord door Lovink. Hier werden waardevolle contacten gelegd waarbij enkele netbeheerders hebben aangegeven interesse te hebben in pilot projecten met LoviSil® moffen.