LoviSil® olienavulmof bij vervanging schakelkasten

Stadtwerke Dettelbach heeft met succes de LoviSil® olienavulmof ingezet in haar elektriciteitsnet. In verband met de vernieuwing van een schakelkast werd een oplossing gezocht om deze aan te sluiten op het bestaande 24 kV GPLK-net. Via de website van Lovink Enertech kwam Stadtwerke Dettelbach op het idee om de olienavulmof toe te passen.

Bij traditionele overgangsmoffen heeft men te maken met het risico van uitdroging van de papierloodkabels. Immers, de papierloodkabels worden dan niet meer gevoed met olie. De LoviSil® olienavulmof voorziet hierin door een speciale constructie vanuit de loodmantels naar een oliereservoir. Op de kabel wordt een speciaal zadel aangebracht voor de voeding van de olie naar de kabel. Verder is voor dit project een aantal aanvullende proeven verricht in de testfaciliteiten van Lovink.

Stadtwerke Dettelbach heeft voor de plaatsing van het oliereservoir gekozen voor een kast boven de grond en de overgangsmof te monteren in een box aangezien de installatie geplaatst moest worden in de nabijheid van een rivier die van tijd tot tijd kan overstromen. Daarmee kwam ook een andere specifieke eigenschap van de LoviSil® oplossingen naar voren, namelijk de excellente weerstand tegen waterindringing.

De projectmatige aanpak van Lovink Enertech heeft gezorgd voor een succesvolle montage in het veld. De monteurs van Stadtwerke Dettelbach en Troll Elektrotechnik hebben de mof zonder problemen geïnstalleerd.

Interesting facts

  • De olienavulmof houdt de olievoorziening in de GPLK-kabel op peil
  • Waterindringing uitgesloten door elektrische isolatie met LoviSil®