Een groot Belgisch energiebedrijf was met spoed op zoek naar verbindingsmoffen voor het getroffen overstromingsgebied in Wallonië. Ondanks de vakantieperiode was Lovink in staat om binnen enkele dagen meer dan 100 LoviSil® moffen te leveren voor het verbinden van GPLK kabels.

Velen zullen zich de hevige regenval herinneren die afgelopen juli in Limburg, België en Duitsland rampzalige overstromingen veroorzaakte. Dit leidde tot enorme schade en veel menselijk leed in deze gebieden. Het energiebedrijf in Wallonië stond voor de uitdaging om zo snel mogelijk de beschadigde kabels en kabelmoffen te vervangen. Twee zaken waren belangrijk; een solide, waterdichte oplossing en de snelheid van leveren.

Waterdichte oplossing
De voordelen van de vloeibare siliconen technologie waren reeds bekend bij de klant. De LoviSil® kabelmoffen worden bij het energiebedrijf al jaren ingezet in gebieden waar men te maken heeft met storingen. De robuuste isolatie van de Protolin® hars en de 2 bar typetest maken de LoviSil® kabelmof tot één van de meest waterdichte en solide kabelmoffen.

Uitdaging levertijd
Samen met de Belgische distributeur Infratech hebben we alle specificaties snel in kaart gebracht en konden we de klant snel een oplossing bieden. Door de vakantieperiode hadden wij een beperkte bezetting maar deze levering kreeg alle prioriteit. We hebben ruimte kunnen maken in de planning en een extra tandje bijgezet. Zodoende konden we de moffen binnen 2 weken leveren. “De klant sprak zijn waardering uit voor onze service en toewijding”, aldus Marc Prégardien van Infratech.