Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Lovink startte met de productie van kabelmoffen. In 1919 is de eerste kabelmof geleverd aan de PGEM, onderdeel van het huidige Alliander, voorheen NUON. Men was toen net begonnen met de aanleg van de eerste ondergrondse elektriciteitskabelnetten.

Jarenlang leverden wij de eerste generatie gietijzeren kabelmoffen gevuld met bitumen. Tot in de jaren zestig de opkomst van kunststof zijn intrede doet en de kabelmoffen gevuld worden met kunsthars. In de jaren tachtig ontwikkelde Lovink haar eerste middenspanningsmof gevuld met LoviSil®. Het succes van deze mof is tot op de dag van vandaag ongeëvenaard.

Nu, 100 jaar later, produceren we nog steeds kabelmoffen en heeft Lovink een goede naam opgebouwd in de wereldwijde energiesector. Hier zijn we best trots op en daarom willen we 2019 niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De komende maanden zullen we een aantal artikelen wijden aan de ontwikkelingen die de kabelmoffen doorlopen hebben gedurende de afgelopen 100 jaar. In het najaar staat een feestelijke viering met klanten en distributeurs op het programma.

Tot slot bedanken we ook de gebruikers van onze kabelmoffen, de monteurs, voor 100 jaar betrouwbaarheid: de afgelopen weken zat in een flink aantal moffen een HeatPad om het monteren van de LoviSil® mof nóg comfortabeler te maken.