Medio 2017 heeft één van de grootste netbeheerders van Argentinië de LoviSil® overgangsmoffen geselecteerd voor haar verzorgingsgebied, Buenos Aires. Na een aantal jaren waarin de ruimte tot investeren in de elektriciteitsnetten gering was, hebben de netbedrijven nu meer mogelijkheden om te werken aan de betrouwbaarheid van hun netten.

Het ontwikkelen van betrouwbare netten staat hoog op de agenda en dat uit zich in investeringen in de infrastructuur. In 2011 heeft het netbedrijf een aantal pilot-projecten uitgevoerd en is toen overtuigd geraakt van de de LoviSil® technologie. Eén mof voor alle soorten kabels, een miniem storingspercentage en eenvoudige montage. Dit jaar zijn de monteurs op locatie getraind door Lovink Enertech. In verschillende sessies werd de techniek belicht en is de montage in de praktijk gedemonstreerd.

Toekomst

Het selectieproces werd afgesloten met een audit van de productiefaciliteiten in Terborg. Export Manager Dennis Jansen kijkt tevreden terug: “De toekomstgerichte visie en ontwikkeling van  duurzame oplossingen, waar Lovink Enertech continu aan werkt, worden als zeer positief benoemd.”
Het komend jaar worden voor alle overgangsverbindingen de LoviSil® moffen ingezet. “Een mooie stap op de Zuid-Amerikaanse markt voor Lovink”, aldus Dennis.