Ron Tiedink is in 2013 gestart als Accountmanager Nederland bij Lovink Enertech. Hierbij onderhoudt hij veel contacten met energiebedrijven maar ook met aannemers, installatiebedrijven en voor de duurzame energieprojecten met ingenieursbureaus en projectontwikkelaars. Kortom een uitdagende baan in een afwisselende werkomgeving.

In zijn eerste baan na de HBO-opleiding Elektrotechniek was hij verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de energiecentrale bij Akzo. De laatste 10 jaar is Ron commercieel actief geweest in de ontwikkeling en productie van omvormers voor duurzame energie. Beide ervaringen komen hem goed van pas bij Lovink Enertech: “ Projectvoorbereiding betekent dat je dicht bij de praktijk staat, ik kan mij goed verplaatsen in de materie waar deze doelgroep mee te maken heeft. Daarnaast heb ik de opkomst van duurzame energie in Europa van dichtbij meegemaakt en ben daardoor goed op de hoogte van alle problematieken die deze ‘nieuwe’ energie met zich meebrengt.”

Samenwerking klanten

Ron staat graag dicht bij de klant en daar waar mogelijk zoekt hij samenwerking: “Samen met klant heb je maar één belang, zorgen voor een betrouwbaar elektriciteitsnet. Voor de assetmanager betekent dit betrouwbare producten en voor de monteur staat gemak bij montage voorop.” Deze ‘multi-level approach’ past Ron goed. Zo zit hij vaak met de beslissers om tafel maar praat hij ook graag met de monteurs in het veld of is hij actief betrokken bij de technische analyse van storingsmoffen.

Hij ziet het als zijn taak om alle klantbelangen ook binnen Lovink Enertech te behartigen, o.a. voor de ontwikkeling van nieuwe producten. Een goed voorbeeld is de doorontwikkeling van de LoviSil® kabelmof. “Veel mensen denken dat de LoviSil® mof al 25 jaar ongewijzigd wordt verkocht maar niets is minder waar. Er wordt continue gekeken naar verbetering en het afgelopen jaar is in nauwe samenwerking met klanten gewerkt aan verdere verbetering en vereenvoudiging van het montage gemak van de mof. De input van klanten bij dergelijke projecten is zeer waardevol”, aldus Ron.

Wat Ron betreft gaat de LoviSil®- techniek een belangrijke rol spelen bij de uitdagingen van de energietransitie. Ron licht toe: “De zwaardere belasting van het net, o.a. door duurzame toepassingen vraagt om zwaardere componenten. De LoviSil® mof biedt ook door de elektrische isolatie op siliconen basis, de juiste bescherming.”

Kwaliteitsproducten met laagste TCO

De uitdagingen van de energietransitie heeft de markt doen beseffen dat investeringen in het net niet louter op prijs beoordeeld kunnen worden. De lange termijn betrouwbaarheid van het net staat voorop en vraagt om sterke kwaliteitsproducten. Daarin ziet Ron een mooie rol weggelegd voor Lovink Enertech: “De missie van Lovink om kwaliteitsproducten met de laagste TCO te leveren past helemaal bij deze tijd. De hele organisatie werkt hard om dit te verwezenlijken en die toekomstgerichtheid voel je overal in de organisatie.”

Ron kijkt tevreden terug op zijn keus om voor Lovink Enertech te werken. De technische uitdagingen, de afwisseling en het ontdekken van nieuwe duurzame markten maken dat hij nog lang niet uitgekeken is. Wat hem betreft wacht Lovink een mooie, duurzame toekomst.