Lovink Enertech heeft met de bewezen LoviSil® techniek een duurzame en veilig te monteren GPLK eindsluiting ontwikkeld. De LoviFlex® verlengt de levensduur van het GPLK net, is in de helft van de tijd van bestaande eindsluitingen te monteren en alle gevaren rondom olie zijn weggevallen.  

Veel netbeheerders focussen  op het zo lang mogelijk in stand houden van bestaande, nog betrouwbare assets. Immers, veel assets zijn nog van prima kwaliteit zoals bijv. de schakelkasten voor GPLK aansluitingen. De zogenoemde olie-eindsluiting zorgde  voor aansluiting van de papierkabel op de schakelkast. Maar nu is er een beter alternatief.

Vloeibare siliconen in plaats van olie
De LoviFlex® eindsluiting wordt gevuld met LoviSil®, een medium van vloeibare siliconen dat een perfecte elektrische isolatie garandeert. LoviSil® migreert met het kabelvet en voorkomt zodoende uitdrogen van de papierkabel. Bovendien is de LoviSil® in de eindsluiting na 2-3 weken uitgehard waardoor regelmatig controleren en navullen naderhand overbodig is.

Eenvoudige en veilige montage
Door het gebruik van LoviSil® is de montage  veilig en de montagetijd circa 50%  korter. Het verhitten van olie en de wachttijden voor het afkoelen zijn verleden tijd. De tweedelige opbouw zorgt dat de LoviFlex® eindsluiting ook in krappe ruimtes met gemak te monteren is. In slechts een paar stappen zijn de verbinding en behuizing gerealiseerd. De flexibele manchet maakt de monteur eenvoudig op maat en de delen worden bevestigd zonder bouten. Daarna kan de eindsluiting direct gevuld worden, zonder verhitting of wachttijden.

Samenwerking
Voor de ontwikkeling is  samengewerkt met een grote Nederlandse netbeheerder. De gevraagde specificaties zijn verwerkt in de ontwerpeisen en de LoviFlex® eindsluiting is inmiddels succesvol getest door de netbeheerder.

Lovink staat voor betrouwbare en innovatieve oplossingen om uw elektriciteitssystemen te versterken. Met deze eindsluiting is een nieuw, onderscheidend product met veel montagevoordelen toegevoegd aan het productassortiment van Lovink.