We kunnen een hernieuwd testcertificaat toevoegen aan de LoviSil® M moffen. Dit keer werden onze kabelmoffen niet onderworpen aan een HD typekeur maar aan een termietentest. Het verzoek kwam vanuit Australië en bood ons de gelegenheid om wederom aan te tonen hoe sterk de bescherming van de LoviSil® technologie is.

De Zuid-Australische klant opereert in een gebied waar ze veel last hebben van de Mastotermes Darwiniensis termieten in de grond. Dit is één van de meest agressieve soorten ter wereld. Een van de oplossingen is het gebruik van een anti-termieten mat tenzij het product termietenbestendig is. Door verandering van de meetmethode in de afgelopen 10 jaar was een nieuw certificaat gewenst.

De proef is uitgevoerd door het  geaccrediteerde testinstituut BAM, Bundesanhalt für Materialforschung und -prüfung in Berlijn.

Soldaten en werkers
Een dwarsdoorsnede van een gemonteerde LoviSil® mof is samen met speciaal hout in een bak gelegd. Hierbij zijn meer dan 500 termieten toegevoegd, 500 werkers en 50 soldaten. Na 8 weken is de bak weer geopend en na uitvoerige bestudering kon men stellen dat er geen tekenen van een termieten-aanval zichtbaar waren.

Álle bodemomstandigheden

De LoviSil® mof stond al bekend als één van de sterkste moffen, zowel elektrisch als mechanisch. Niet voor niets is de mof reeds succesvol beproefd op 2 bar waterdruk. De effectieve bescherming van de verbinding tegen termieten wordt daar aan toegevoegd.