De kabelmoffen van Lovink Enertech worden al jaren naar tevredenheid toegepast op petrochemische installaties. Voor een grote internationale EPC-contractor waren de universele inzetbaarheid voor de zwaardere industriekabels en de chemische bestendigheid naast de opleiding^nbsp; en certificering van de kabelmonteurs, één van de voornaamste redenen om te kiezen voor LoviSil®.

Een Senior Electrical Engineer van deze gerenommeerde EPC-contractor zocht in 2015 een passende kabelmof voor de vernieuwing van midden-spanningstations en de bijbehorende tracés. Hierbij was hij op zoek naar één techniek voor alle kabelsoorten die in de pertochemische installaties  toegepast worden. De spanningsniveaus variëren van 3 tot 30 kV en de kabels zijn vaak voorzien van extra armeringen.

Chemische bestendigheid

Na uitgebreide presentaties en aanvullende onderzoeken is de LoviSil® techniek geselecteerd. Daarbij bleek de chemische bestendigheid van de Protolin® hars ook van toegevoegde waarde voor de petrochemische industrie. De LoviSil® moffen zijn uiterst goed beschermd mocht onverhoopt door een calamiteit de mof worden blootgesteld aan chemische stoffen. Dit is een eis waar verbindingsmoffen in de olie- en gasindustrie aan dienen te voldoen.

Voorwerk loont

Vandaag de dag worden de LoviSil® moffen ingezet als overgangs- en verbindingsmoffen, crossbondingmoffen en lusmoffen. Om tot de juiste mof-selectie te komen hebben Lovink en  de betrokken Engineer voor elke verbinding de juiste mofconfiguratie bepaald. Ron Tiedink, Account Manager Lovink Enertech licht toe: “Het samenstellen van zo’n lijst kost vaak het nodige voorwerk maar uiteindelijk vergemakkelijkt dit het bestel- en montageproces.”

Circulaire toepassing

Samen met  de Engineer is Lovink ook betrokken geweest bij de implementatie van nieuwe, circulaire kabelsoorten t.b.v. de petrochemische industrie. Deze nieuwe hoogspannings kabeltypes met een aluminium mantel als vervanger voor de loodmantel bestaan al langer. Door samenwerking tussen de kabelleverancier, de EPC-contractor en Lovink is er een nieuwe oplossing ontwikkeld waarbij deze nieuwe kabeltypes ook verbonden kunnen worden met de oude GPLK kabel. Dit naar volle tevredenheid van alle partijen. “De begeleiding en bereidheid tot meedenken maakt dat de samenwerking met Lovink Enertech succesvol verloopt”, aldus de betrokken Engineer.