Engineer bij Lovink Enertech is een gevarieerde functie, niet alleen inhoudelijk maar ook in de contacten met collega’s, klanten en leveranciers. Dat maakt dat Johann iedere dag met veel plezier aan zijn werkdag begint.

Johann vindt zichzelf een ‘laatbloeier’. Hij is op latere leeftijd aan een technische HBO-opleiding gestart en is via zijn afstudeerstage bij Lovink terecht gekomen. Na jarenlang in de installatiebranche te hebben gewerkt houdt hij zich nu bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van kabelgarnituren.

Innovatie en technische ontwikkeling staan centraal in de toekomstige groei van Lovink. Johann voelt zich thuis in het team van ontwikkelaars. Een multi-disciplinair team samengesteld uit deskundigen met zowel theoretische als praktische kennis op het gebied van elektrotechniek, chemie en werktuigbouw. Vanuit klanten komen regelmatig interessante vraagstukken waar Johann en het team zich graag in vastbijten. Om projecten tot een succesvol einde te brengen beschikt Lovink ook over moderne en goed uitgeruste labfaciliteiten, zoals een elektrisch- en materiaallaboratorium.

Om in te spelen op alle ontwikkelingen vindt Lovink Enertech het belangrijk om ook te investeren in de ontwikkeling van mensen. Johann is hier maar al te blij mee want hij weet als geen ander dat je nooit te oud bent om bij te leren.  Zo heeft hij onlangs weer een cursus Prototyping afgerond. “Door alle technologische ontwikkelingen zijn de mogelijkheden van prototyping ten behoeve van engineering enorm toegenomen. En natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar mogelijkheden om onze producten innovatiever en sneller te ontwikkelen”, aldus Johann.