Marco werkt al meer dan 40 jaar bij Lovink waar hij gestart is in de ijzergieterij en in 2002 de overgestap maakte naar Lovink Enertech. Samenwerken is wat Marco betreft het sleutelwoord voor een succesvolle productie-afdeling.

In 2015 is Lovink gestart met de productie van deze zgn. LSR (Liquid Silicone Rubber) onderdelen. Als teamleider van de LSR-productie is Marco vanaf het begin betrokken geweest bij het opzetten van deze afdeling. Hier worden de silionen isolatiedelen en stralingstrechters voor de 36 kV range geproduceerd. Belangrijke onderdelen die in een ‘cleanroom’ omgeving vervaardigd worden. De 36 kV serie van de LoviSil kabelmoffen zijn uitgerust met deze siliconen onderdelen, die samen een betrouwbare veldsturing garanderen. De siliconen koker is een prefab onderdeel met geïntegreerde veldsturing en heeft dezelfde elektrische eigenschappen als de LoviSil® vloeistof en de kabelisolatie.

Marco was gewend om veel samen te werken in zijn voormalige rol als kwaliteitsmedewerker. Naast de contolewerkzaamheden stelde hij ook instructies op en begeleidde de mensen op de werkvloer. Voor het opzetten van de LSR-afdeling had hij ook veel contact met de mensen van de E&D afdeling. Hier moest hij in het begin aan wennen. Ontwikkelaars hebben vaak langer de tijd nodig om iets te bedenken en vaak komt de beste oplossing tot stand door ‘trial en error’, het hoeft niet in één keer goed te gaan. De hele opstart was een mooie en leerzame periode.

Wat opvalt is dat Marco zijn functie met ontzettend veel plezier doet. Wat hem betreft heeft dit alles te maken met de mensen, die vormen de basis voor een prettige werkomgeving. Iedereen staat er positief in, doet zijn best en wil elkaar verder helpen. Dat geldt ook voor het management: Marco is nog altijd blij dat hij het vertrouwen en de vrijheid heeft gekregen om na zoveel dienstjaren iets nieuws op te zetten.

Maar andersom geldt dit ook: Lovink Enertech is blij met medewerkers zoals Marco, gemotiveerde vakmensen die nog altijd open staan voor nieuwe uitdagingen.