LoviSil® aftakmof voor traject met parallelle kabels

We horen het onze klanten vaak genoeg zeggen: de LoviSil® mof is dé universele kabelmof voor iedere kabelcombinatie. Onlangs is de LoviSil® aftakmof ingezet voor de vervanging (geen aftakking) van twee parallelle GPLK kabels door één 3 aderige XLPE kabel.

Regelmatig benaderen klanten ons met speciale wensen t.a.v. de toepassing van onze kabelmoffen. Een grote netbeheerder in Nederland had te maken met een reconstructie van een traject met twee parallelle kabels, t.w. twee maal 3 x 702 GPLK. Deze werd vervangen door een 3-aderige 2402 XLPE kabel. Om de aansluiting van de 2 parallelle kabels in het schakelstation in tact te houden, werd gekozen om de nieuwe kabel met de twee parallelle kabels te verbinden met een LoviSil® aftakmof.

LoviSil® – Eén techniek

De bijzondere vervanging werd bijgewoond door monteurs van zowel de netbeheerder als de aannemer en daarnaast de werkvoorbereiders, teamleiders en medewerkers van Asset Management. Ze waren het allemaal eens: het gemak waarmee zo’n complexe kabelcombinatie gemonteerd wordt is bijzonder. De LoviSil® techniek wordt al tientallen jaren toegepast en op wat kleine specifieke onderdelen na, komt de montage van een aftakmof nagenoeg overeen met een overgangsmof. Of zoals één van de monteurs het verwoordde: “Het is eigenlijk een dubbele M-mof.”

Sterk ontwerp

Ron Tiedink, Account Manager Nederland kijkt tevreden terug. “Het is mooi dat we onze universele kabelmoffen kunnen inzetten voor bijzondere en uitdagende toepassingen. Het eerste ontwerp LoviSil® moffen stamt weliswaar uit de jaren 80, maar de techniek biedt nog altijd nieuwe oplossingen.”

Komt u ook wel eens in aanraking met vervanging van niet alledaagse kabels? Neem dan contact met ons op, wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.

Interesting facts

  • Inzet LoviSil® aftakmof voor vervanging parallelle kabels