LoviSil® biedt betrouwbare verbinding voor zonneparken

Hollandia-Vloeivelden is één van de grootste zonneparken van Nederland. Het 20 kV- net tracé wordt voorzien met de verbindingsmoffen van Lovink. De LoviSil® mof biedt zowel elektrisch als mechanisch de beste bescherming en de vloeibare siliconen- technologie is uitermate geschikt voor duurzame toepassingen. 

Er worden ruim 280.000 zonnepanelen geplaatst op het park. De vloeivelden zijn onderdeel van de afvalwaterzuivering van de aardappelmeelfabriek Hollandia en behouden hun functie. De zonnepanelen worden op hoogte gebouwd, waardoor het water onder de panelen kan blijven staan. Een mooi voorbeeld van dubbelgebruik. De locatie is omgeven door een dijk waardoor het zonnepark volledig uit het zicht wordt gerealiseerd. Medio 2020 zal het park van bijna 113 Megawatt operationeel zijn.

Duurzame samenwerking
Solarfields, producent van duurzame energie, heeft de ondergrondse infra uitbesteed aan WATT Infra. Na uitgebreide tracéstudie en engineering gingen zij op zoek naar passende partners voor het middenspanningsnet. Ron Tiedink, accountmanager Lovink Enertech: “De energietransitie zorgt voor steeds meer duurzame energieprojecten. Hierdoor groeit de vraag naar expertise én betrouwbare oplossingen. De samenwerking tussen WATT Infra en Lovink bleek al snel een goede match.”

Onze LoviSil® technologie biedt veel voordelen in duurzame energieprojecten. De elektrische isolatie is vloeibaar en de geometrische veldsturing zorgt voor een langdurig betrouwbare verbinding. Tot slot biedt de kunststof behuizing een sterk pantser en hiermee is de mof tevens één van de best mechanisch beschermde moffen.

Gaat uw bedrijf ook een rol spelen in de energietransitie? En bent u op zoek naar betrouwbare oplossingen? Lovink is al meer dan 100 jaar specialist in kabelmoffen en is graag uw partner in duurzame projecten.

Interesting facts

  • LoviSil® perfecte isolatie duurzame energie
  • LoviSil®geometrische veldsturing meest betrouwbaar