LoviSil® invoedingsmof meest economische keuze

Lovink Enertech heeft LoviSil® invoedingsmoffen geleverd aan Joulz GreenTec voor Windpark Rembrandt in Coevorden. Met deze speciale invoedingsmof kan de verkregen elektriciteit uit windturbines, worden ingevoed in het bestaande net zonder een extra sub-station te hoeven maken.

Speciale invoedingsmof

De invoedingsmof is voorzien van een speciaal ontwikkelde verbinder. De kabels vanuit windmolens zijn namelijk meestal 1-aderig met een relatief kleine afmeting die verbonden moeten worden met kabels van het bestaande net die veelal een grotere diameter hebben. De toepassing in Coevorden was een verbinding van twee 3 x 1-aderige 70 mm2 op een 3-aderige 150 mm2 kunststof kabel 10 kV.

Montagebegeleiding

De monteurs van Joulz hebben al jarenlang ervaring met de LoviSil® kabelmoffen maar monteerden tot dan toe nog geen invoedingsmoffen. Lovink Enertech heeft de monteurs begeleid en kan terugkijken op een succesvolle montage: ”De monteurs waren ervaren met LoviSil® en maakten zich de aftak-techniek snel en kundig eigen, de montage verliep zonder problemen”, aldus Frans Hartwig Sr. Account Manager en technisch specialist bij Lovink Enertech.

Kostenbesparing

Projectontwikkelaar van het park Yard Energy heeft met de toepassing van deze invoedingsmof een economische keuze gemaakt. Niet alleen wordt een extra sub-station uitgespaard ook de benodigde kabellengtes zijn aanzienlijk minder doordat een invoedingsmof ingezet wordt.

Interesting facts

  • Invoedingsmof maakt extra sub-station overbodig
  • Geschikt voor kleine diameters
  • Minder kabellengtes nodig