LoviSil® isolatiemedium biedt oplossing voor 400 liter terminal box

Een grote olieraffinaderij in Normandië (F) stond voor de uitdaging een terminal box gevuld met bitumen te vervangen. In nauwe samenwerking met Lovink Enertech is besloten de bitumen te vervangen door vloeibare siliconen; een isolatiemedium ontwikkeld door Lovink Enertech en al meer dan 30 jaar toegepast in LoviSil® kabelgarnituren.

Veilige oplossing
De 15 kV eindsluiting in een terminal box met maar liefst 400 liter bitumen voldeed niet meer aan de gestelde eisen van de raffinaderij en vervanging was noodzakelijk. In de petrochemische industrie draait alles om veiligheid dus is men hierbij uiterst voorzichtig en kritisch te werk gegaan. In nauw overleg met de specialisten van Lovink is gekeken naar de beste oplossing.

Betrouwbare isolatie
Dankzij de hoogwaardige elektrische en isolerende eigenschappen is de LoviSil®-isolatievloeistof uitstekend in te zetten bij eindsluitingen. De eindsluiting wordt eerst ontdaan van aanwezige vet of bitumen en wordt daarna weer gevuld met LoviSil®-isolatievloeistof. Op die manier neemt de isolatiewaarde toe en wordt de levensduur van de eindsluiting aanzienlijk verlengd.

Het medium blijft vloeibaar en minimaliseert de kans op deelontladingen door luchtinsluiting of het uitdrogen van papierlagen. Door de hogere doorslagvastheid van de LoviSil® vloeistof ten opzichte van minerale of synthetische olie, wordt de kans op doorslag aanzienlijk kleiner.

Covid-19
De olieraffinaderij was zeer te spreken over de samenwerking, snelheid en begeleiding. Extra uitdaging waren de Covid19 beperkingen: “Het was niet mogelijk de site te bezoeken. Door veelvuldig telefonisch contact en ‘real-time’ aanwezigheid met een videoverbinding is het project succesvol afgerond” licht accountmanager John Lerant toe. Kortom een geslaagd project en de kans is groot dat ook raffinaderijen elders LoviSil® gaan inzetten voor het onderhoud van terminal boxen.

Heeft u binnenkort ook een renovatieproject met terminal boxen dan bieden wij een betrouwbare en elektrisch optimale oplossing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Interesting facts

  • LoviSil® isolatiemedium biedt perfecte bescherming voor eindsluitingen dankzij de hoogwaardige elektrische eigenschappen