LoviSil® overgangsmoffen bieden oplossing in Venetië

Het is algemeen bekend dat de omgeving Venetië in Noord-Oost Italië last heeft van een hoog grondwaterpeil. Niet voor niets verschijnen regelmatig berichten over de wateroverlast in Venetië, waarbij de lagunestad soms tot wel 70% onder water staat. Deze situaties leiden regelmatig tot storingen in het net, waar tot op heden veel kabelmoffen zijn geïnstalleerd  op basis van warmkrimptechniek.

Voor Lovink Enertech aanleiding om te gaan praten met de Italiaanse netbeheerder ENEL en de vloeibare silliconen techniek LoviSil® als oplossing te presenteren. Dankzij de hoogwaardige isolerende eigenschappen biedt de LoviSil® mof een betrouwbare verbinding in vochtige bodems. Wanneer de vloeibare silliconen in contact komen met water, vormt zich een zeer flexibel en isolerend rubber. Zodoende ontstaat een afdichting die verdere vochtindringing voorkomt.

Kort hierna heeft een proefmontage plaatsgevonden in samenwerking met ENEL en twee van haar aannemers. Twee overgangsmoffen zijn succesvol gemonteerd in Verona, onderdeel van de provincie Venezia. Exportmanager Dennis Jansen licht toe: ”In het lasgat was het hoge grondwaterpeil zichtbaar maar de monteurs waren duidelijk gewend om onder deze omstandigheden te monteren en waren zeer te spreken over de eenvoudige montagetechniek.” Bijkomend voordeel van de LoviSil® kabelmof is de mogelijkheid om 3 enkeladerige 1-fase kabels in een behuizing te monteren, daar waar normaal 3 moffen worden toegepast.

Interesting facts

  • Isolatie met vloeibare siliconen biedt een perfecte afdichting en voorkomt waterindringing doordat in contact met water de siliconen uitharden in een isolerend rubber
  • Het is mogelijk om drie enkel-aderige 1-fase kabels in één behuizing te monteren