LoviSil® verbindingsmoffen voor Kaapverdië

In oktober 2014 is in Kaapverdië een LoviSil® training gegeven aan 11 monteurs van netbeheerder Electro Cabo Verde en aannemer MTCV. Het eiland Kaapverdië kampt met veel elektriciteitsproblemen. Grote hoeveelheden vocht in de kabels zorgen voor relatief veel elektriciteitsstoringen, wat leidt tot onvrede bij de eindgebruikers. De hoogst gemeten storing bedraagt maar liefst 30 uur.

Betrouwbare oplossing
Voor de verbetering en upgrading van de energie infrastructuur van de drie eilanden Sal, Boa Vista en São Vicente is gekozen voor onze LoviSil® verbindingsmoffen. Deze mof is gebaseerd op de vloeibare siliconen techniek en is bijzonder goed inzetbaar in natte gebieden. Wanneer de vloeibare siliconen in contact komen met water of zelfs vochtige lucht, vormt zich een flexibel en isolerend rubber. Zodoende ontstaat een afdichting die eventuele vochtindringing voorkomt. Tot slot hadden ook de snelle levertijd en leverbetrouwbaarheid een belangrijk aandeel in de overweging van de klant.

Geslaagde training
Voor deze opdracht hebben de monteurs een 2-daagse training doorlopen, waarbij de theorie van de siliconentechniek en de montagestappen zijn behandeld. De training is verzorgd door Dennis Jansen, Export Manager, en vond plaats in het werkveld van lokale netbeheerder Electro Cabo Verde. Alle monteurs zijn enthousiast over de techniek en de eenvoudige en snelle montage. Inmiddels zijn bijna 100 LoviSil® verbindingsmoffen in het net gemonteerd. Als het aan de monteurs ligt, zal onze LoviSil® mof vaker toegepast gaan worden in de strijd tegen electriciteitsstoringen.

Interesting facts

  • Vloeibare isolatie verbindingsmoffen maakt mof uitermate geschikt voor natte gebieden