Succesvolle introductie LoviSil® aftakmoffen in Australië

Lovink Enertech heeft succesvol een proefmontage en training uitgevoerd met 11 en 33 kV LoviSil® aftakmoffen bij het Zuid-Australische energiebedrijf, SA Power Networks.

Moderne vervanging

SA Power Networks was genoodzaakt te zoeken naar een alternatieve oplossing om hun bestaande GPLK-aftakmoffen te vervangen in Adelaide. De oude loodkabel-moffen zijn nog steeds in gebruik op sommige locaties en hoewel deze kabelmoffen hun kwaliteit en vakmanschap hebben bewezen, zijn ze toe aan vervanging. Het is voor SA Power Networks een uitdaging geweest om te zoeken naar een passende moderne vervanging.

Een passende oplossing

SA Power Networks zocht naar een oplossing die kon garanderen dat de oude kabels goed blijven presteren en tegelijkertijd een perfecte waterafdichting bieden en geschikt zijn voor een grote reeks kabels. Bovendien moesten de aftakmoffen eenvoudig te installeren zijn in een beperkte werkruimte zonder dat er 3 meter extra kabel nodig is om krimpbuizen tijdelijk te parkeren, zoals bij krimpmoffen noodzakelijk is. Met deze wensen is Lovink Enertech aan de slag gegaan en in nauw overleg met de Network Standards en Field Engineers van SA Power Networks is de LoviSil® aftakmof aangeboden. De kabelmof voldoet aan alle eisen en biedt ook grote voordelen als het gaat om flexibiliteit. De mof is geschikt voor alle soorten kabels, afmetingen en configuraties.

Succesvolle training en demonstratie

De training van de SA Power Networks monteurs is verzorgd door onze Australische agent Jason Abela en  Senior Product Specialist Frans Hartwig. Jason Abela is meer dan tevreden: “De training is succesvol verlopen en nadien positief geëvalueerd met de monteurs, trainers en ook engineers. Hierbij hebben zij ook een veldmontage bezocht om zodoende de veldeisen goed te kunnen beoordelen. Dit zal leiden tot meer succesvolle samenwerkingen in de toekomst.”

Interesting facts

  • Eenvoudig te installeren in beperkte werkruimte