Kunnen kabelmoffen bijdragen aan een snelle verbinding op windparken? Zeker! Lovink Enertech heeft onlangs LoviSil® invoedingsmoffen geleverd voor windpark Lünegraben in Duitsland. Deze speciale aftakmoffen kunnen worden toegepast zonder extra moffen, met minder kabellengte én een kortere montagetijd.

Repowering

Het upgraden van windparken die al wat langer in bedrijf zijn gebeurt steeds vaker in Duitsland. De lichtere turbines worden hierbij vervangen door zwaardere turbines waardoor het rendement van het park toeneemt. Deze Repowering zorgt er ook voor dat het park weer toekomstbestendig is.

De keuze voor de LoviSil® invoedingsmof is een goede investering. De vloeibare siliconen techniek biedt optimale bescherming tegen harmonics en het uitsparen van extra kabelmoffen bespaart extra graafwerkzaamheden.

Vlotte training

De werkzaamheden op windpark Lünegraben waren uitbesteed aan aannemersbedrijf Nüsse Kabel. De training verliep vlot doordat de monteurs zeer ervaren waren op het gebied van middenspanning verbindingen.

De montage in het veld werd onder begeleiding van Lovink uitgevoerd: “de monteurs kenden alleen de warm- en koudkrimp moffen maar zijn nu ook geschoold op de LoviSil® techniek. De stapsgewijze aanpak van verbinden, elektrische isolatie, aarding aanbrengen en buitenisolatie monteren, hadden ze snel onder de knie. Ze waren allen te spreken over de eenvoud”, aldus Dennis Jansen.

Zowel de eigenaar van het park en het aannemersbedrijf waren uitermate tevreden met de geboden service en de snelle levertijd van de invoedingsmoffen.