In december 2013 is Dennis Bergsma gestart als nieuwe Manager E&D bij Lovink Enertech. Na bijna 7 jaar diverse functies bij Alliander te hebben doorlopen was het tijd voor een volgende stap. Een stap gedreven door vernieuwing.

Innovatie

In verschillende functies heeft Dennis bijgedragen aan de innoverende kracht van afdelingen. Deze ervaring komt goed van pas in zijn nieuwe functie bij Lovink Enertech. Samen met zijn collega’s gaat Dennis zich richten op het ontwikkelen van nieuwe producten. “Met de afdeling willen we een volgende stap maken: van een productgerichte naar een innovatiegerichte manier van werken.”

Bestaande producten komen wat hem betreft ook in aanmerking voor vernieuwing. Zeker wanneer deze productaanpassingen leiden tot bredere inzetbaarheid of wanneer daarmee klant-specifieke problemen worden opgelost. “Met name de productgroep LoviSil, deze heeft zoveel universele en unieke eigenschappen dat het einde van de levenscyclus nog lang niet in zicht is.”

Samenwerking

Het succes van producten valt of staat met de acceptatie in de markt. Samenwerking met de collega’s van Marketing en Sales is hierbij belangrijk. “Gelukkig kenmerkt Lovink Enertech zich als een open cultuur, de communicatielijnen zijn kort en je kunt altijd bij elkaar binnen lopen.” Deze cultuur is door het hele bedrijf aanwezig, evenals het enthousiasme voor onze producten dat iedereen heeft. “En niet alleen op afdelingen afzonderlijk, ook de gezamenlijke passie voor de organisatie als geheel is overal voelbaar.”

Daarnaast zal nog nauwer samengewerkt worden met klanten, zowel bij de ontwikkeling van nieuwe producten als engineering van bestaande producten. “Dit kan plaatsvinden in verschillende configuraties, waarbij de betrokkenheid van de individuele klant groot of klein kan zijn.”

Ervaring en creativiteit

Het is overal een spannende tijd, er gebeurt ontzettend veel in de energiesector, ook bij Lovink Enertech. Bedrijven moeten meer dan ooit hun toegevoegde waarde bewijzen. “Ik verwacht dat we als E&D afdeling een bijdrage kunnen leveren aan het verder uitrollen van het innovatieve imago van Lovink Enertech met nieuwe producten, verbeterde producten en klant-specifieke oplossingen.” Vernieuwing is de rode draad. Wat Dennis betreft geldt dit niet alleen voor de producten maar ook voor de organisatie. De afdeling Engineering & Development beschikt over veel ervaring en probleemoplossend vermogen. “Het op de juiste manier managen van deze ervaring en het stimuleren van creativiteit gaat leiden tot mooie nieuwe ontwikkelingen”, aldus Dennis.