Opnieuw heeft Lovink de LoviSil® kabelmoffen verbeterd, ditmaal op robuustheid en montagegemak. Om een nog betere afdichting te realiseren heeft onze engineeringsafdeling nieuwe kabel-afdichtringen voor de binnenmof ontwikkeld.

In 2016 hebben we met succes de LoviSil® M-serie geïntroduceerd met veel verbeteringen die leidden tot een eenvoudigere montage en minder onderdelen. Daarna hebben wij niet stilgezeten. Wij streven naar continue verbetering van onze producten en we staan altijd open voor suggesties van klanten.

Betrouwbare afdichting
Het vervangen van de schuimringen door nieuwe afdichtringen was geen gemakkelijke ‘klus’ gezien de verscheidenheid aan verschillende kabeltypes die door onze klanten worden gebruikt. Met een toegewijd projectteam met veel kennis en ervaring zijn we erin geslaagd om een compleet assortiment siliconen afdichtringen te ontwikkelen.

Siliconen afdichtringen bieden een perfecte afdichting van de binnenmof en kabels. “De cilinders zijn verbonden door een flexibel membraan. Hierdoor kan elke cilinder vrij bewegen en wordt de afdichting van de andere kabels of behuizing niet aangetast”, legt Frank van Lent Product Development Engineer bij Lovink, uit.

Materiaaleigenschappen
De afdichtringen zijn gemaakt van siliconenrubber, een puur materiaal; het bevat geen koolwaterstofverbindingen of onzuiverheden. Bovendien hebben siliconen een grote rek waardoor een scala aan kabelmaten in een afdichtring passen. Last but not least is de diëlektrisch constante gelijk aan het vloeibare isolatiemedium LoviSil®.

Installatiecomfort
Tijdens het ontwikkelingsproces hebben we overleg gepleegd met monteurs van onze klanten. In de eerste fase hebben we zoveel mogelijk input verzameld voor de eisen en wensen. Monteurs gaven aan dat het monteren van de schuimring soms foutgevoelig was en dat het sluiten van de grotere binnenmoffen niet altijd makkelijk was. Deze informatie was erg waardevol en leidde tot de oplossing van de siliconen afdichtring.

Na de eerste demonstraties kregen we veel positieve ervaringen. De afdichtringen zijn makkelijk te plaatsen met behulp van de meegeleverde siliconenpasta. Daarnaast gaat het positioneren en sluiten van de binnenmof eenvoudig en  snel. Tot slot is tijdens de montage bewegen van de mof mogelijk, zelfs het buigen van XLPE-kabels.

“Meest robuuste verbinding ooit”
Met deze ontwikkeling onderstreept Lovink haar imago als leverancier van kabelmoffen die zich onderscheiden door betrouwbaarheid, robuustheid en installatiegemak.