In december 2012 is Dennis Jansen gestart als Accountmanager Export. Hij onderhoudt de contacten met de bestaande exportgebieden als Zuid Afrika en Zuid-Amerika en daarnaast ligt zijn focus op new business development in Europa.

Dennis heeft HTS-Elektrotechniek gestudeerd en veel commerciële, internationale ervaring opgedaan bij zowel handelsbedrijven als, meer sector-gerelateerd, een internationaal kabelbedrijf. Deze kennis komt hem nog iedere dag van pas bij Lovink. “In die laatste functie was ik ook verantwoordelijk voor grote industrieprojecten, een segment dat voor Lovink Enertech ook steeds interessanter wordt. Met name bij petrochemische bedrijven zie je dat ze open staan voor een betrouwbare verbindingstechniek waarbij vlamvrije montage mogelijk is.”

Lange adem

Dennis is gewend om veel te investeren in klantrelaties. Internationaal zakendoen vraagt veel aandacht en tijd, met name het genereren van new business is een behoorlijke klus. “Landen als Italië en Frankrijk bijvoorbeeld kenmerken zich door één sterk (staats)energiebedrijf en werken vaak al jaren met een bepaalde techniek, die stappen niet zomaar over”. Bovendien stellen energiebedrijven hoge eisen aan de producten die zij inzetten in hun elektriciteitsnet: “Kabeltracés moeten minstens 25 tot 40 jaar dienst doen en de kabelmoffen spelen hierbij een belangrijke rol. Ze gaan voor zekerheid, besteden veel aandacht aan specificaties en beraden zich uitgebreid alvorens ze zich voor langere tijd verbinden aan een leverancier. Het is aan mij de taak om energiebedrijven hierin te begeleiden”. Hierbij komt het betrouwbare imago van de Lovink Enertech goed van pas: “Met name de universele inzetbaarheid van de LoviSil® kabelmof spreekt buitenlandse energiebedrijven aan, daar hebben we vaak te maken met bijzondere kabels” aldus Dennis.

Succes

Na ruim een jaar kan Dennis terugkijken op een aantal geslaagde projecten. In Zuid Afrika wint de LoviSil® techniek steeds meer terrein, heeft het Argentijnse energiebedrijf een 1e grote LoviSil® order geplaatst en in Europa heeft een aantal LoviSil® proefmontages plaatsgevonden in o.a. Italië. Daarnaast bouwt hij momenteel aan de verdere introductie van de LoviSil® olienavulmof bij Duitse industrieparken.

Ambitie

Dennis houdt van uitdaging en bijt zich graag vast in specifieke vraagstukken van klanten. Hierbij kan hij terugvallen op de technische kennis van collega’s. Hij ervaart het als een groot voordeel dat Lovink Enertech beschikt over een kundige afdeling E&D: “Alle disciplines zijn hier vertegenwoordigd, vaak heb je in no-time antwoord of iets wel of niet kan. Dit wordt erg gewaardeerd door klanten.” De samenwerkingscultuur is in het gehele bedrijf aanwezig, van de mannen van productie tot aan de directie, “Er hangt een sterke teamgeest, een informele omgang met elkaar en er is veel ruimte om je functie uit te bouwen, uiteraard in overeenstemming met het commerciële beleid.”

Dennis heeft dan ook veel vertrouwen in de toekomst van Lovink Enertech en verwacht dat uitbreiding van de exportgebieden nog verder gaat bijdragen aan de groeidoelstellingen van het bedrijf. “Lovink bestaat al 100 jaar, een goede basis voor een betrouwbare productportfolio en duurzaam beleid!”