Vincent is een jaar geleden afgestudeerd als chemisch technoloog en startte zijn loopbaan als ontwikkelaar bij Lovink Enertech. Hoewel de meeste van zijn studiegenoten kiezen voor een baan in de procestechnologie is Vincent nog iedere dag blij met zijn keuze voor Lovink Enertech.

Vincent is het 1e aanspreekpunt op het gebied van chemie en helpt zijn collega’s graag, zowel theoretisch als praktisch. Zijn bureau wordt vaak verruild voor het lab waar de nieuwe ideeën worden getest.

De kabelgarnituren van Lovink danken hun succes mede aan de bijdrage van de isolatiematerialen zoals vloeibare siliconen (LoviSil®) en polyurethaanhars (Protolin®). De zorgvuldig opgebouwde recepturen worden in eigen huis ontwikkeld en deels ook geproduceerd. Door het isolatiemateriaal uitvoerig te testen kan Lovink een goede kwaliteit garanderen. Onze jarenlange ervaring maar ook de inbreng van jonge hoogopgeleide talenten zoals Vincent maakt dat we onze producten nog steeds doorontwikkelen.

De energietransitie die nu gaande is biedt hiervoor voldoende mogelijkheden. Wat Vincent betreft kunnen de producten niet veilig genoeg zijn en dat is dan ook één van de belangrijkste speerpunten bij zijn projecten. Hij neemt hierin graag het voortouw en merkt dan het voordeel van een kleinere, betrokken organisatie ”Lovink is geen groot bureaucratisch concern, eigen initiatief en verbetervoorstellen worden gewaardeerd en dat geeft een gevoel van vertrouwen”, aldus Vincent.