Onlangs hebben wij de montagetraining verzorgd voor het Zulti mijnproject in Zuid-Afrika. Na een meerdaagse training in Richards Bay zijn acht monteurs gecertificeerd voor het verbinden van 3-aderige 33 kV kabel met de LoviSil® technologie. 

Lovink is met haar jarenlange ervaring zich er goed van bewust hoe belangrijk goede training is. De verschillende landen en soms ook verschillende toepassingen maken het vaak maatwerk. Zo kunnen de aangeleerde standaardhandelingen variëren maar ook de gereedschapsuitrusting is niet overal gelijk.

Persoonlijke aandacht
De aard van het Zulti project met o.a. zware industriekabels en zeer drassige bodemomstandigheden vroegen om een grondige opleiding. Naast twee Lovink trainers waren ook de Zuid-Afrikaanse distributeur KBK en exportmanager Dennis Jansen aanwezig. De aanpak was succesvol: “Na elk trainingsonderdeel is uitgebreid geëvalueerd met de monteurs, hierdoor kregen wij ook een goed beeld van hun dagelijkse praktijk”, aldus Dennis Jansen. De training is afgesloten met een zelfstandige montage onder toeziend oog van de Lovink trainers.

Schoon en eenvoudig
De monteurs waren allen zeer te spreken over de LoviSil® techniek. Naast de eenvoud van de montagestappen waren zij ook enthousiast over het monteren zonder brander: “veel schoner en minder gevaarlijk” was de reactie. Zowel de monteurs als ook de Lovink trainers zien de praktijkmontage met vertrouwen tegemoet.

Referentie voor netbeheerders Zuid Afrika
Het spreekt voor zich dat Lovink trots is op dit project, de mijnbouw is een belangrijke sector voor de Zuid-Afrikaanse economie. Daarnaast biedt het een mooie referentie voor overige projecten In Zuid-Afrika. Tijdens de branche gerelateerde vakbeurs en technische conferentie AMEU te Kaapstad, waar KBK met ondersteuning van Lovink Enertech een stand had, toonden veel netbeheerders interesse in de LoviSil® techniek. Door deze recente ontwikkelingen is de bekendheid van de LoviSil® kabelmoffen sterk toegenomen en heeft Lovink Enertech een stevigere grip op de Zuid-Afrikaanse markt.