LoviSil® technologie

//LoviSil® technologie
LoviSil® technologie 2019-03-07T16:13:57+00:00

LoviSil® staat voor vloeibare isolatie. Alle LoviSil® kabelmoffen worden elektrisch geïsoleerd met vloeibare siliconen. Dit isolatiemedium onderscheidt zich van alle krimp- en opschuiftechnieken door een aantal unieke eigenschappen. De LoviSil® technologie is universeel, montagevriendelijk en biedt de beste bescherming. Niet alleen heeft de mof zich al 30 jaar bewezen in bestaande netten wereldwijd. Ook is deze technologie opgewassen tegen nieuwe ontwikkelingen zoals netverzwaring en duurzame energie.

Techniek

De siliconen blijven vloeibaar en isoleren daardoor perfect alle onderdelen in de mof. De kans op deelontladingen door luchtinsluiting is hierdoor minimaal.

LoviSil® en vocht
In contact met water of vochtige lucht vormt LoviSil® een isolerend siliconenrubber. Zo ontstaat een afdichting die verdere vochtindringing voorkomt.

LoviSil® en kabels
LoviSil® heeft dezelfde isolerende functie als het kabelvet van papierkabel. Hierdoor zijn ontladingssporen als van gevolg van uitdroging van papier uitgesloten.

De diëlektrische constante (Er-waarde) van de vloeibare siliconen is vrijwel gelijk aan de isolatie van XLPE kabels en behoudt deze eigen schap ook in uitgeharde toestand. Zodoende ontstaat een homogeen blijvend elektrisch veld.

Tot slot
De ABS buitenschalen in combinatie met de Protolin® polyurethaanhars zorgen voor de lange termijn vochtafscherming.

Logistiek

LoviSil® moffen zijn opgebouwd uit modules. Dit maakt de kabelmof zeer flexibel en universeel inzetbaar. Voor nagenoeg elke kabelcombinatie biedt LoviSil® een oplossing.

Bovendien biedt het modulesysteem logistieke voordelen omdat het niet nodig is om aparte kabelmoffen per kabelcombinatie op voorraad te houden.