Inzet LoviSil® olienavulmof: eenvoudig en snel

De olienavulmof van Lovink Enertech biedt een perfecte en voordelige oplossing voor het uitdrogen van papiergeïsoleerde kabels. Sinds de introductie in 2010 zijn diverse toepassingen in de industrie gerealiseerd. Onlangs werd de mof ingezet voor een GPLK net van een Duits chemieconcern waarbij het olietoevoersysteem in koperen buizen was gerealiseerd. Het bedrijf zag al snel de voordelen die het LoviSil® olienavulsysteem bood.

Doordachte oplossing bespaart tijd

Voorheen werd instandhouding van de GPLK kabel gerealiseerd door een constructie te solderen met koperen buizen om iedere ader. Voor een 3-aderige verbinding betekende dit drie moffen. Hier was men soms dagen mee bezig.  Alternatief was de kabel geheel te vervangen.

De techniek die Lovink toepast is een stuk eenvoudiger en ook sneller te realiseren. Een 3-aderige constructie wordt in één LoviSil® mof gerealiseerd.

Eenvoud en gemak

Op een eenvoudige manier wordt een stuk uit de loodmantel gesneden zonder de loodmantel te beschadigen. Daarop wordt een kunststof oliezadel met klem geplaatst.

Middels een PUR slang en een doorvoerkoppeling wordt er een olie-aansluiting op de buitenschaal van de mof gerealiseerd. Vanaf dit punt kan op verschillende manieren de verdere verbinding naar een olietoevoerreservoir gemaakt worden.

Ook toepasbaar in overgangssituaties

Een tweede voordeel die de LoviSil® olienavulmof biedt is de toepassing in overgangsverbindingen. In één constructie kan zowel de transitie van GPLK- naar XLPE-kabel gerealiseerd worden en tegelijkertijd de olievoorziening geïntegreerd worden. Twee in een: de vloeibare siliconen bieden een perfecte elektrische isolatie en de slimme olievoorziening verlengt de levensduur van de GPLK kabels.

Additionele typekeur

Tijdens de ontwikkeling en na afronding van de constructie heeft de toepassing een aantal testen ondergaan. De functionele testen van de onderdelen zoals de PUR slang en de hechttesten met de Protolin® hars zijn goed verlopen. Tot slot is een typetest volgens CENELEC 629.2 uitgevoerd en ook hierop is de LoviSil® olienavulmof succesvol beproefd.

Interesting facts

  • Alternatief voor olietoevoersysteem in koperen buizen
  • Een 3-aderige constructie in één LoviSil® mof
  • Ook mogelijk in overgangssituaties