LoviSil® aftakmof biedt oplossing voor nieuw oplaadstation

In Wuppertal zijn onlangs aftakmoffen geïnstalleerd voor de aanleg van een nieuw oplaadstation langs de A1 Köln-Dortmund. De chemische bestendigheid van de LoviSil® mof gaf de doorslag boven andere technieken.

Het nieuwe oplaadstation werd geplaatst naast een wegrestaurant bij de tegenoverliggende snelweg. Voor de stroomtoevoer moest de huidige hoofdkabel, een 3-aderige GPLK kabel vertakt worden naar een 3×1-aderige XLPE kabel. Dit kon zonder problemen gerealiseerd worden in een LoviSil® aftakmof.

1

Bescherming tegen chemische invloeden

Bij de aanleg had men te maken met vervuilde grond, immers op en langs snelwegen zijn oliesporen een vaak voorkomend probleem. Door de perfecte isolatie van vloeibare siliconen en een met Protolin® hars gevulde ABS buitenschaal is de verbinding optimaal beschermd tegen deze chemische invloeden.

Betrouwbaar zonder extra kosten

Het rechtstreeks vertakken van kunststof kabel op GPLK kabel bespaart extra moffen en kabellengte of een schakelstation. Bovendien is de montagetijd aanzienlijk korter. Met een LoviSil® aftakmof kiest men voor een betrouwbare én een kostefficiënte oplossing.

Het verantwoordelijke energiebedrijf is uiterst tevreden met de LoviSil® oplossing en onderzoekt  verdere mogelijkheden om de Lovink mof in te zetten voor aftak- en overgangsverbindingen in haar verzorgingsgebied.

Interesting facts

  • Rechtstreeks vertakken met een LoviSil® aftakmof bespaart extra moffen en kabellengte
  • LoviSil® techniek perfecte bescherming tegen chemische invloeden