LoviSil® aftakmof biedt verbinding in één behuizing

EPC contractors zien de voordelen van de LoviSil® mof in duurzame toepassingen. Voor de realisatie van een windmolenpark in Ierland werd Lovink Enertech benaderd voor een niet alledaagse verbinding.

Het betrof een aftakverbinding met een grote ingaande diameter  van 1 x 1.000 mm2 en 2 uitgaande kabels van 630 mm2 en 400 mm2 met een bedrijfsspanning van 36 kV. Er waren verschillende aanbieders die de verbinding zouden kunnen realiseren maar niet een aanbieder in één behuizing. De LoviSil® aftakmof is universeel inzetbaar voor een grote diversiteit aan kabels waaronder extreem grote en kleine kwadraturen.

De training is op locatie verzorgd en de montage is onder supervisie van Lovink Enertech gerealiseerd. Deze aanpak werd als zeer doeltreffend ervaren en zowel de project-verantwoordelijken als de monteurs kijken tevreden terug op het eindresultaat. Alle aftakmoffen zijn inmiddels geïnstalleerd en het windmolenpark met een totaal geïnstalleerd vermogen van 90 MW is in  2017 in bedrijf genomen.

Interesting facts

  • 1 x 1.000 mm2 en 2 uitgaande kabels van 630 mm2 en 400 mm2: LoviSil® concept kan grote diversiteit aan kabels aan