LoviSil® biedt oplossing voor energievoorziening grindgat

Voor een grindgat in Noordrijn-Westfalen (D) zijn onlangs LoviSil® kabelmoffen ingezet voor de stroomvoorziening van een rupsgraafmachine. Een toepassing met veel uitdagingen zoals waterdruk en bewegingen van de machine. Dit is geen probleem voor de LoviSil® kabelmoffen; deze zijn uitermate schokbestendig en getest op 2 bar waterdruk.

Kleine kwadraturen
Een deel van de oude kabel moest vervangen worden. Het betrof een aansluiting van 10 kV 3 x  35 mm2 kabel op 3×25 mm2 kraankabel, die de graafmachine bedient. Deze kleine kwadraturen zijn geen probleem voor de LoviSil kabelmof, het universele systeem biedt hiervoor een betrouwbare oplossing.

Robuuste eigenschappen
Uiteraard komt bij grind- en zandwinning veel water kijken en zorgen de graafinstallaties voor veel beweging op de kabel. De kabelmof moest dan ook voldoen aan hoge elektrische en mechanische eigenschappen. De LoviSil® techniek scoorde het beste op waterdichtheid en trekontlasting.

Uitdagende montage
Het project werd begeleid door onze Duitse partner ICP. „Een grindgat is geen alledaagse locatie voor een montage. Met een speciaal mes, een ronde vijl en een kleine vlam voor het verwijderen van de geleidende laag zijn de kabels voorbereid, waarna de LoviSil® moffen zonder problemen zijn gemonteerd“ aldus de heer Beckmann van ICP. Er zijn twee moffen gemonteerd, één op de brug en één aan de graafmachine en het grindgat is inmiddels weer volop in bedrijf.

Interesting facts

  • LoviSil® biedt universele oplossing - ook voor kleine kwadraturen