LoviSil® lusmof maakt kabellus overbodig

Het Nederlandse netbedrijf Delta heeft een trafostation ‘uitgelust’ waarbij de voedende kabels in bedrijf dienden te blijven. De LoviSil® lusmof bood hiervoor een efficiënte en kostenbesparende oplossing.

Normaliter moet men in een traject waarbij het trafostation overbodig wordt, de kabels aan elkaar lassen door een kabellus aan beide uiteinden te lassen. Echter met de LoviSil® lusmof kunnen de twee kabels direct en zonder extra kabel gemonteerd worden. Wim Sinke Specialist Assetmanagement licht toe: ”Lovink voorziet met deze mof een slimme, technische oplossing binnen de bestaande LoviSil® techniek. Niet alleen wordt met deze mof bespaard op extra kabel, maar ook op extra graaf- en straatwerk.”

Eenvoud en kwaliteit

De monteurs die reeds jarenlang met de LoviSil® overgangsmoffen werken hebben de mof probleemloos geïnstalleerd. “Simpele oplossingen worden ook door hen gewaardeerd en omdat de kwaliteit gewaarborgd is kan de monteur montage met een tevreden gevoel uitvoeren”, aldus Wim Sinke.

Dat de monteurs bij Delta hun vak goed verstaan blijkt ook uit de rapportages in het Kwaliteits- en Capaciteitsdocument. Hierin wordt vermeld dat het aantal storingen een dalende trend laat zien. Tevens wordt dit mede toegeschreven aan de overstap naar een ander type mof (de Lovisil® mof – red.). Dit bevestigt de kwaliteit én montagevriendelijkheid van de LoviSil® techniek.

Interesting facts

  • Inzet LoviSil® lusmof bespaart op extra kabel maar ook op extra graaf- en straatwerk
  • Montagevriendelijke oplossing leidt tot probleemloze installatie