LoviSil® olienavulmof oplossing bij vervanging trafostation

Voor de vervanging van een aantal trafostations heeft een grote olieraffinaderij gekozen voor de LoviSil® olienavulmof. Deze mof biedt een betrouwbare verbinding én zorgt ervoor dat de olievoorziening in de GPLK-kabel op peil blijft.

Nieuwe aansluitstations zijn vaak uitgerust voor kunststof kabels en wanneer het bestaande GPLK-net nog in goede staat is het zonde om ook deze te vervangen. Dat was ook hier de wens van de klant. De aannemer is daarom op zoek gegaan naar de meest duurzame oplossing en deze werd gevonden in de LoviSil® olienavulmof.

Belang goede kabelkennis

Het project is voorafgegaan door een uitgebreide theoretische en praktische training. Omdat het om een niet-alledaagse loodkabel ging, is tijdens de training veel aandacht besteed aan de kabelvoorbereiding. “De monteurs waren goede vakmensen maar hadden vooral ervaring met kunststof kabels. Gelukkig waren wij ter plekke en konden zodoende onze kennis van papierkabel overbrengen. Onze trainer heeft zowel de training als supervisie uitgevoerd en de montage is naar volle tevredenheid verlopen”, aldus John Lerant, Export Manager Lovink Enertech. Een volgend project is eind dit jaar gepland en er volgen nog vervangingen in 2019.

 

Alles in één

De LoviSil® olienavulmof voorkomt uitdroging van de papierkabels en zorgt voor een perfecte verbinding door de LoviSil® -vloeibare isolatietechniek. Verder kiezen monteurs graag voor de LoviSil® mof gezien het montagegemak ten opzichte van ander technieken. Kortom de LoviSil® olienavulmof biedt alles in één: een betrouwbare verbinding die kosten bespaart, makkelijk monteerbaar én duurzaam is.

Interesting facts

  • Olievoorziening in de GPLK-kabel blijft op peil