LoviSil® oplossing voor chemiepark met kabelbruggen

Energiedistributie op grote industrieparken vraagt vaak om uitdagende oplossingen. Een groot Belgisch chemieconcern had te maken met storingen in de kabelbruggen veroorzaakt door weersomstandigheden als regenval en felle zon. Het aannemingsbedrijf, verantwoordelijk voor de middenspannings infrastructuur vond de oplossing in de LoviSil® mof.

In hun zoektocht naar een passende oplossing raadpleegden zij de Nederlandse collega’s en werden geadviseerd om LoviSil® moffen toe te passen. Deze overgangsmoffen zijn universeel inzetbaar en de vloeibare siliconen technologie maakt de mof uitermate geschikt voor vochtige omgevingen. Niet voor niets zijn de LoviSil® moffen getest op 2 bar waterdruk. Bovendien is de kunststof buitenschaal mechanisch onverwoestbaar én UV bestendig.

Tijdens onze eerste presentatie die werd bijgewoond door de project-engineers, werkvoorbereiders en een aantal monteurs, hebben wij een configuratie voorgesteld voor de overgang van 3 aderige GPLK-kabel op 1-aderige XLPE kabel. Na afloop was men zeer te spreken over de LovSil®-technologie. “De mensen waren enthousiast over de technologie, de robuustheid als ook de opbouw en montage”, aldus Export Manager John Lerant.

Training
Onlangs zijn 10 monteurs getraind en gecertificeerd door Lovink Enertech. Zij waren zeer te spreken over de montagestappen die eenvoudig waren te volgen met de handleiding. De tijd en de benodigde gereedschappen die men nodig heeft gehad was aanzienlijk minder dan bij de kabelmoffen die eerder door hen werden gebruikt.

De aannemer heeft inmiddels een aantal type kabelmoffen op voorraad. Door het modulesysteem is slechts een aantal basismodules en vulstofmodules nodig. Vervolgens kunnen met diverse kabelmodules alle voorkomende kabels met elkaar verbonden worden. Hiermee kunnen zij altijd  adequaat reageren op storingen.

Interesting facts

  • Montage LoviSil aanzienlijk sneller en met minder gereedschap