LoviSil® voor Solarfarm Down Under

De Bungala Solarfarm in het zuiden van Australië is uitgerust met een flink aantal LoviSil® 33 kV- verbindingsmoffen. Vochtige bodemomstandigheden en termietenbestendigheid waren de doorslaggevende factoren.

Het zonnepark wordt gebouwd in Port Augusta, zo’n 300 km boven Adelaide en gaat na oplevering 570 GWh per jaar leveren. Hiermee is het solar-park het grootste in Australië. De bouw wordt 50% gefinancierd door het Italiaanse energiebedrijf Enel. De LoviSil® verbindingsmoffen zijn geleverd voor ‘Bungala Solar One plant’ die een capaciteit biedt van meer dan 275 MW.

Het ingenieursbureau heeft de LoviSil® moffen geselecteerd naar aanleiding van een positieve aanbeveling van een aannemer die eerder met succes LoviSil® moffen heeft toegepast in een groot windmolenproject. LoviSil® is de meest betrouwbare oplossing voor duurzame energienetten, met name door het kunnen opvangen van belastingwisselingen. De vloeibare siliconen isolatie biedt de beste bescherming tegen vocht en de constructie is termietenbestendig. Bovendien is de mof geschikt om de verbinding van 3-aderige 33 kV kabels in één behuizing te realiseren.

Roberto Asperti van High Voltage Power Service, verantwoordelijk voor de montage, was onmiddellijk overtuigd van de techniek. Na 2 trainingsdagen in Nederland heeft hij de moffen naar tevredenheid geïnstalleerd en opgeleverd.

Interesting facts

  • Belastingwisselingen in duurzame netten geen probleem voor LoviSil®
  • LoviSil®constructie is termietenbestendig