Kabelmoffen voor middenspanning -ook wel MV cable joints genoemd- verbinden ondergrondse elektriciteitskabels. Sinds de elektrificatie begin 1900 vonden veel ontwikkelingen plaats, zowel op gebied van kabels als ook van kabelgarnituren. De rol van kabelmoffen werd al snel cruciaal om de stroom ongestoord door de kabels te laten stromen.

Vandaag de dag liggen er veel soorten kabels in de grond. Waar men vroeger voornamelijk papierloodkabels installeerde, past men nu alleen nog kunststof-geïsoleerde kabels toe.

Lovink Enertech ontwikkelde in de jaren ’80 een unieke vloeibare siliconen technologie. Deze passen we succesvol toe in de LoviSil® kabelmoffen – zoals onze overgangsmoffen, verbindingsmoffen en aftakmoffen. De LoviSil® technologie maakt het mogelijk om alle soorten kabels binnen één mofconcept met elkaar te verbinden, waarbij…

  • lange termijn vochtafscherming is gegarandeerd;
  • duurzame energie en netverzwaring geen probleem vormen;
  • kans op deelontladingen minimaal is;
  • montage eenvoudig, snel en zonder vlam te realiseren is;
  • de kabels minimaal 40 jaar storingsvrij blijven functioneren.

Benieuwd welke voordelen u ervaart met onze kabelmoffen? Vraag vrijblijvend informatie aan of neem direct contact op met één van onze productspecialisten.

Middenspanningsmoffen voor elke situatie

Een betrouwbaar elektriciteitsnet vraagt om betrouwbare producten. Kabelmoffen verbinden niet alleen de kabels, maar moeten het net ook langdurig beschermen.

Zo kent de bodemgesteldheid vaak veel uitdagingen: aanwezigheid van vocht in landen met een hoog waterpeil of vervuilde grond bij industriegebieden. Daarnaast zorgt het tweerichtingsverkeer in de kabel -als gevolg van het terugvoeden van duurzaam gewonnen energie- ook voor de nodige aanpassingen.

De kabelmoffen van Lovink bieden voor al deze situaties de perfecte oplossing. Wij bieden een compleet assortiment kabelmoffen met de beste bescherming, een zeer laag storingspercentage en geschikt voor toekomstige netten.

Onze specialisten beschikken over veel kennis en ervaring. Wereldwijd zijn wij betrokken bij het adviseren van energiebedrijven hoe zij hun elektriciteitsnet langdurig kunnen beschermen door te investeren in betrouwbare kabelmoffen. Onderaan de streep betaalt een investering in kwalitatieve, toekomstbestendige assets zich altijd terug.

De voordelen van de LoviSil® technologie

Investeren in vloeibare technologie wint op de lange termijn van de nu nog veel toegepaste krimptechnologieën. LoviSil® is een op siliconen gebaseerde isolatie die bestand is tegen hoge temperaturen en het inherente vermogen heeft om deelontladingen te onderdrukken. De kabelmoffen gebaseerd op vloeibare siliconen zijn niet voor niets ook succesvol getest op 2 bar waterdruk. Tevens onderscheidt de LoviSil® kabelmof zich ook van krimptechnologieën op montagegemak; vlamvrij en een minimum aan monteursafhankelijke handelingen.

LoviSil® moffen zijn opgebouwd uit modules. Dit maakt de kabelmof zeer flexibel en universeel inzetbaar. Bovendien biedt het modulesysteem logistieke voordelen omdat het niet nodig is om aparte kabelmoffen per kabelcombinatie op voorraad te houden.

Ontdek onze klant-specifieke oplossingen

Wij bieden een uitgebreid programma kabelmoffen gebaseerd op het LoviSil® concept. Voor elke kabelverbinding hebben wij een oplossing. Vrijwel elke kabelcombinatie past in één van onze LoviSil® behuizingen. Dit maakt dat wij vaak tot economische oplossingen komen. Zoals het verbinden van een 3-enkeladerige verbinding in één kabelmof in plaats van drie. Samen met u bekijken we welke kabels verbonden moeten worden en aan welke specificaties de verbinding moet voldoen.

Ook ervaren hoe LoviSil® kabelmoffen uw netwerk versterken? Vraag vrijblijvend informatie aan of neem direct contact op met één van onze productspecialisten.