Exportmanager Dennis Jansen is nog altijd blij met zijn internationale overstap naar Lovink Enertech. Na zijn studie technische bedrijfskunde ambieerde hij een combinatie van techniek en internationaal zakendoen. Dennis heeft voor verschillende regio’s business opgebouwd en ziet nog veel mogelijkheden voor Lovink.

Dennis startte in 2012 in een team met veelal oudere accountmanagers, die maar al te graag hun kennis wilden overdragen. Deze kennis maar vooral ook de praktijkervaring waren zeer waardevol voor de groei die Dennis heeft doorgemaakt. Inmiddels is deze ‘oude garde’ met pensioen en samen met 4 andere accountmanagers vormt hij het commerciële team.

Dennis signaleert graag nieuwe kansen in exportmarkten. Het meest trots is hij op de positie die Lovink Enertech heeft verworven in de Zuid Afrikaanse markt. Dennis licht toe: “door de vele overeenkomsten met het Nederlandse energienet maar ook door er vaak te zijn, werd onze techniek snel omarmd.”

Dennis hecht belang aan het bezoeken van zijn internationale klanten maar vindt het ook belangrijk om samen met collega’s op te trekken. Regelmatig wordt zijn input gevraagd in projectgroepen bijv. over de klantacceptatie van een nieuwe ontwikkeling of zijn technische visie op een praktijksituatie. En natuurlijk de informele contacten. Dennis probeert zoveel mogelijk de vrijdagmiddagborrels bij te wonen.

Tot slot vindt Dennis het prettig dat zijn ideeën snel besproken kunnen worden. Lovink is een platte organisatie met korte lijnen en goede onderlinge verhoudingen. “De mensen zijn betrokken en enthousiast, of je nu rondloopt in de productiehal of een businesscase bespreekt met het MT, die open sfeer proef je overal”, aldus Dennis.